marți, 28 decembrie 2010

Iaurt de casă

Am început să facă iaurt de casă pentru băiețelul meu care împlinise deja vârsta la care putea mânca acest aliment.  E foarte simplu de făcut.
Avem nevoie doar de: 
  • 1 litru de lapte 
  • 100 ml de iaurt (cam 3 linguri)
Laptele se fierbe (dacă aveți lapte din comerț, puteți doar să-l încălziți, pentru că este deja fiert), se lasă să se răcorească un pic și se toarnă în borcănele. În fiecare borcănel se adugă câte o lingură de iaurt și se amestecă bine. Se lasă nemișcat 12 ore, la temperatura camerei.
Eu am folosit borcănele de 330 de ml, dar se pot folosi și borcane mai mari. 
Temperatura din cameră trebuie să fie de minim 22 de grade Celsius. Dacă este mai rece, este posibil ca iaurtul să nu se închege bine. Dacă doriți un iaurt mai acrișor, măriți temperatura din cameră cam la 30 de grade Celsius.
Iaurtul este delicios și natural. Poate fi dat și copiilor care au împlinit 8 luni.
Pont util: Pentru a nu se prinde laptele de cratița în care îl fierbeți, puneți jumătate de pahar de apă la fiert în respectiva cratiță și turnați laptele după ce aceasta clocotește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu