- 6 ouă
- 5 linguri de făină
- 1 lingură cacao
- 6 linguri zahăr
- răzătură de lămâie
- 1 esență de rom
Se separă albușurile de gălbenuș. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă 3 linguri de zahăr și se bat până se poate întoarce castronul fără ca spuma obținută să cadă.
Gălbenușurile se bat cu restul de zahăr până își dublează volumul. De obicei arată ca o cremă fină. Se încorporează gălbenușul în albuș, amestecând încet cu o spatulă de jos în sus. Se adaugă făina cernută amestecată cu cacaoa. Făina se încorporează în același mod ca și gălbenușurile. Se pune hârtie de copt într-o formă cu diametrul de aproximativ 22 de cm. Se ung pereții formei cu ulei și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția în formă și se bagă la cuptorul încălzit. Se coace timp de 30-40 de minute la 180 de grade (pentru cele care nu au cuptor cu gradație, butonul se învârte până ajunge în poziția orei 6).
Gălbenușurile se bat cu restul de zahăr până își dublează volumul. De obicei arată ca o cremă fină. Se încorporează gălbenușul în albuș, amestecând încet cu o spatulă de jos în sus. Se adaugă făina cernută amestecată cu cacaoa. Făina se încorporează în același mod ca și gălbenușurile. Se pune hârtie de copt într-o formă cu diametrul de aproximativ 22 de cm. Se ung pereții formei cu ulei și se tapetează cu făină. Se toarnă compoziția în formă și se bagă la cuptorul încălzit. Se coace timp de 30-40 de minute la 180 de grade (pentru cele care nu au cuptor cu gradație, butonul se învârte până ajunge în poziția orei 6).
Ingrediente pentru cremă:
- 400 de grame de ciocolată de menaj
- 400 de ml de frișcă lichidă
- esență de rom
Ingrediente pentru sirop
- 400 grame de zahăr
- 400 ml apă
- zeama de la un compot de piersici
Se fierbe apa cu zahărul cam 3 minute și se adaugă compotul de piersici. Se lasă la răcit
Asamblare
Blatul se taie în trei părți. Se însiropează, se întinde crema și se așează piersicile tăiate. Se păstrează cremă pentru a îmbrăca tortul. Astfel aranjat, tortul se pune la rece pentru o jumătate de oră. Între timp pregătim glazura.
Ingredinte pentru glazură
- 100 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată de menaj
- 50 g de unt
Ciocolata, frișca și untul se pun într-o crăticioară la foc mic, se amestecă până ce compoziția fierbe. Se lasă 1 minut, amestecând întruna. Se lasă să se răcească, dar nu foarte tare. Trebuie turnată călduță pe tort pentru a se întinde bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu