Tort de cafea |
- 500 g biscuiți
- 500 ml lapte
- 250 g zahăr
- 150 g nuci mărunțite
- 4 lingurițe ness
- 400 g unt
- 4 gălbenușuri
- 50 g cacao
- esență rom
Se amestecă 100 g zahăr (4 linguri mari) cu cacao, ness, 100 ml apă și se freacă bine până se dizolvă nessul și cacaoa. Amestecul se fierbe la foc mic aproximativ 1 minut. Se lasă la răcit și se adaugă o esență de rom.
Gălbenușurile se bat cu restul de zahăr până își dublează volumul. Se încoroprează încet în crema obținută mai devreme. Untul moale se bate cu mixerul cam 2 minute.
Se amestecă untul cu crema obținută, încet, cu o spatulă, de jos în sus, fără a amesteca prea mult.
Într-o formă se așează un rând de biscuiți muiați în lapte, un rând de cremă. Aveți grijă ca ultimul rând să die format din cremă.
Adugați nucile pisate.
Poftă bună!
Interesant!M-ai facut curioasa cum arata o felie.Multumesc ca ma citesti si sper ca vei reveni cu drag.Pupici.
RăspundețiȘtergere