duminică, 2 ianuarie 2011

Tort de cafea


Tort de cafea
 Este unul dintre cele mai gustoase torturi pe care le-am gustat. Avem nevoie de:
  • 500 g biscuiți
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 150 g nuci mărunțite
  • 4 lingurițe ness
  • 400 g unt
  • 4 gălbenușuri
  • 50 g cacao
  • esență rom
Se amestecă 100 g zahăr (4 linguri mari) cu cacao, ness, 100 ml apă și se freacă bine până se dizolvă nessul și cacaoa. Amestecul se fierbe la foc mic aproximativ 1 minut. Se lasă la răcit și se adaugă o esență de rom.
Gălbenușurile se bat cu restul de zahăr până își dublează volumul. Se încoroprează încet în crema obținută mai devreme. Untul moale se bate cu mixerul cam 2 minute.

Se amestecă untul cu crema obținută, încet, cu o spatulă, de jos în sus, fără a amesteca prea mult.

Într-o formă se așează un rând de biscuiți muiați în lapte, un rând de cremă. Aveți grijă ca ultimul rând să die format din cremă.

Adugați nucile pisate.

Poftă bună!

Un comentariu:

  1. Interesant!M-ai facut curioasa cum arata o felie.Multumesc ca ma citesti si sper ca vei reveni cu drag.Pupici.

    RăspundețiȘtergere